De federale overheid lanceert een campagne om “samen” het coronavirus te verslaan. Aan de inwoners wordt gevraagd om “voor het hetzelfde doel te gaan” en “elkaar niet los te laten.” Dat meldt HLN.be.

 
De campagne komt er in aanloop van het overlegcomité later vandaag. Het is twijfelachtig of de huidige strenge coronaregels worden versoepeld ook al zijn er voorzichtig positieve effecten waar te nemen, zo luidt het. Zowel het aantal besmettingen als het aantal ziekenhuisopnames is aan het dalen. “Maar de druk in de ziekenhuizen blijft bijzonder hoog en het virus is nog veel te wijdverspreid”, luidt het in een mededeling. “Het komt er nu op aan deze moeilijke wintermaanden goed door te komen. Dat kan alleen als we elkaar niet loslaten en allemaal ons deel doen. De boodschap van de campagne is duidelijk: alleen samen kunnen we het coronavirus verslaan. We kunnen de helden van de zorg helpen door zelf kleine heldendaden te verrichten: ons aan de regels houden en elkaar te helpen waar kan.”

Heizelstadion

De campagnespot werd opgenomen in het Heizelstadion. Zo wil de overheid een eenheidsgevoel creëren dat ook leeft bij het voetbal van de Rode Duivels. De campagne loopt tot eind januari. De federale regering kocht zendtijd bij de grote tv-zenders, kranten en sociale media.

1 REACTIE