Opnieuw komen tientallen jongeren bijeen aan het gemeentehuis van Anderlecht om te protesteren. Ze voeren de protesten omdat gisteren bekend raakte dat de politie geen schuld treft bij de dood van Adil, een Anderlechtse jongen die overleed toen hij wegvluchtte van de politie. 

Rond 14u deze middag verzamelden een dertigtal betogers aan het gemeentehuis van Anderlecht. Ze voeren net als gisterenavond protest tegen de beslissing van het parket. De groep breidde zich al snel uit en ondertussen lopen de betogers doorheen de straten van Anderlecht. Net als gisterenavond gebeurt dit niet zonder geweld. Er werd zo bijvoorbeeld opnieuw vuurwerk afgestoken aan het gemeentehuis.

De politie heeft de groep ingesloten aan de Van Linstraat en voert meerdere arrestaties uit. Ook er is een waterkanon gearriveerd. Dat tot nu toe nog niet gebruikt moest worden. Gisteren was de veroorzaakte schade groter, toen bekogelden de betogers het gemeentehuis met brandbommen en stenen. In totaal moesten twintig mensen een nacht in de cel doorbrengen.