In de Wit-Russische hoofdstad Minsk kwamen zondag opnieuw duizenden mensen op straat om te protesteren tegen president Aleksandr Loekasjenko. Volgens mensenrechtenorganisatie Viasna leidde dat tot 52 arrestaties. Dat schrijft Het Laatste Nieuws.

Al drie maanden lang komen elke zondag tienduizenden mensen op straat om het ontslag van president Loekasjenko te eisen. Volgens de oppositie is Svetlana Tichanovskaja de echte winnaar. De oppositieleider reageerde vanuit Litouwen op de aanhoudende protesten. Volgens haar hebben de autoriteiten “hun legitimiteit en macht verloren”. De protesten zullen blijven duren “tot de overwinning”.

Felicitaties voor Biden

Tichanovskaja feliciteerde Joe Biden met zijn verkiezingsoverwinning. Ze gelooft dat hij “binnenkort de eerlijk gekozen president van het nieuwe, vrije Wit-Rusland zal ontmoeten”. 

De oppositieleider omschrijft de Amerikaanse presidentsverkiezingen als “een echte strijd tussen ideeën, programma’s en teams”In tegenstelling tot Wit-Rusland, waar stemmen bij de verkiezingen gewoon werden gestolen. In de Verenigde Staten werd rekening gehouden met de stem van elke kiezer.”

Biden sprak eerder al zijn steun uit voor de oppositie en beloofde strengere sancties tegen het regime van Loekasjenko.

1 REACTIE

  1. Toch fantastisch de hypocrisie van de mainstream media en linkse social media. In het ene land noemen ze de verkiezing eerlijk verlopen terwijl er massale verkiezingsfraude gepleegd werd en waarnemers zelfs geen kans kregen om hun werk te doen en in een ander land noemen ze de verkiezingen vals terwijl er daar wel waarnemers hun taken konden uitvoeren.
    Blijkbaar worden in 2020 de verkiezing van presidenten niet meer beslist door het Volk van het land maar wel door de globalistische media.