Een man die geen mondmasker droeg heeft zaterdag een agent van de politiezone Brussel-Hoofdstad in elkaar geslagen. De agent is met spoed naar het ziekenhuis gebracht.

Toen de agent een voorbijganger aansprak omdat hij geen mondmasker droeg, zette deze het op een lopen. “Maar toen de fietsende politieman hem bijbeende, kwam het tot een gevecht waarbij de agent behoorlijk gewond raakte en naar het ziekenhuis gebracht moest worden”, zegt Ilse Van De Keere, woordvoerster van de Brusselse politie, aan Het Nieuwsblad.

Agenten die ter versterking waren opgeroepen, konden de verdachte meteen oppakken. Hij zal worden voorgeleid bij het parket. Het gaat om een zoveelste geval van geweld tegen agenten. De daders worden vaak meteen door het parket vrijgelaten. Daarom riep politievakbond NSPV vorig weekend al op om geen boetes meer uit te schrijven.