In een migrantenkamp op het Griekse eiland Samos is een grote brand uitgebroken. Naar verluidt werd de brand opzettelijk aangestoken. In augustus werd het grootste migrantenkamp van Griekenland, op het eiland Lesbos, al verwoest nadat daar een brand werd aangestoken door migranten.

De brandweer heeft de brand intussen onder controle. Een heleboel migranten moesten geëvacueerd worden. Er zou materiële schade zijn aan een aantal tenten. In het kamp Vathy op Samos wonen meer dan 3.800 mensen. Het kamp is oorspronkelijk gebouwd om minder dan 650 zielen te huisvesten.

Brand opzettelijk aangestoken

De brand zou veroorzaakt zijn door een ontploffing van gasflessen in keuken. Volgens de burgemeester van Vathy is de brand opzettelijk aangestoken. Hij pleit ervoor om de migranten per direct naar het Griekse vasteland over te brengen.

In augustus brandde het kamp Moria op Lesbos al volledig af. Daardoor werden zo’n 10.000 mensen in één klap dakloos. De brand in Moria was aangestoken door asielzoekers die niet in coronaquarantaine wilden gaan.