De strijd binnen het partijbestuur van de Nederlandse rechts-conservatieve partij Forum voor Democratie woedde vandaag onverminderd voort. Baudet verdedigt zich intussen tegen de aantijgingen van antisemitisme aan zijn adres.

In de ene hoek: EU-Parlementslid Rob Rooken en waarnemend voorzitter Lennart van der Linden, die partij-oprichter en voormalig voorzitter van Forum voor Democratie Thierry Baudet vanmiddag lieten uitschrijven als bestuurslid van de partij bij de Kamer van Koophandel. In de andere hoek: Baudet en diens medestander, penningsmeester Olaf Ephraïm, die eisen dat de andere twee bestuursleden opstappen.

“Coup”

De ene helft van het bestuur acht de uitschrijving van Baudet noodzakelijk om “ordentelijk” een raadpleging van de partijleden te organiseren. Baudet, die intussen weer de sleutels van het partijbureau in handen heeft, spreekt zelf van een “onwettige couppoging”.

“Dit kan juridisch niet en is het zoveelste bewijs van de ordinaire wijze waarop deze mensen opereren, laster verspreiden en proberen FvD over te nemen”, zegt Baudet. Hij eist dat Rooken en Van der Linden opstappen en heeft er naar eigen zeggen alle vertrouwen in dat de FvD-leden achter hem staan.

Baudet ontkent aantijgingen van antisemitisme

De FvD-oprichter ontkent bovendien dat hij op een diner antisemitische uitlatingen heeft gedaan of dat hij gezegd zou hebben dat “Soros achter corona zit”. Opvallend is wel dat het ene bestuurslid dat zich wel achter Baudet schaart, Olaf Ephraïm, zelf van Joodse komaf is.

Baudet deelde een collage op Twitter om zijn verdediging kracht bij te zetten, waarin verwezen wordt naar zijn persoonlijke goede banden met mensen van Joodse origine, zijn aanwezigheid op Joodse evenementen en zijn affiniteit met Israël.