Het parket van Brussel is een onderzoek gestart naar een mogelijke groepsverkrachting die recent plaatsvond in Brussel. Beelden daarvan, die gemaakt werden door de daders zelf, gaan rond op sociale media. Eén van de daders maakte inmiddels een nieuw filmpje waarin hij zich excuseerde omdat ze de Congolese gemeenschap ten schande hebben gebracht.

Een groepje van 5 tot 8 vrienden, die naar eigen zeggen dus van Congolese origine zijn, huurde via Airbnb een appartement in Brussel, waar ze de gruwelijke feiten pleegden en filmden. Op die beelden, die eergisteren opdoken op sociale media, is te zien hoe een jong meisje van naar verluidt amper 16 jaar oud slachtoffer wordt van een groepsverkrachting. Dit terwijl de daders plezier maken met het gebruiken van lachgas.

De politie is inmiddels op de hoogte van de feiten en er werd een onderzoek gestart. Het parket zal alvast weinig moeite hebben om de daders te identificeren, aangezien hun namen al circuleren op sociale media en de daders zelfs openlijk reageerden op de vele berichten die ze kregen.

Eén van de daders, Maestro genaamd, bood in een video op sociale media ook al zijn excuses aan. Hij wilde zich naar eigen zeggen verontschuldigen aan de familie van het meisje, maar ook aan de Congolese gemeenschap. Vanwege de groepsverkrachting zouden zij immers in een slecht daglicht komen te staan. De beelden van de excuses kan u hieronder bekijken.