De Nederlandse zender Omroep Zwart heeft de benodigde 50.000 leden gehaald om toe te treden tot het Nederlandse publieke omroepbestel. Dat maakte medeoprichter en rapper Akwasi vandaag bekend op Twitter. De omroep wil naar eigen zeggen meer diversiteit en kleur op de Nederlandse televisie. 

Akwasi is geen onbesproken figuur in Nederland. Naast rapper is hij ook één van de bekendste en felste activisten tegen de traditionele Zwarte Piet. Zo had hij het in het verleden onder meer over het vermoorden van Zwarte Piet. Een tijdje geleden maakte Akwasi bekend dat hij mede vanwege zijn activisme ook plannen had om een eigen omroep te beginnen. Hij vond immers dat er op de Nederlandse televisie een gebrek is aan diversiteit, en wil daar met zijn Omroep Zwart verandering in brengen.

In Nederland is het één van de vereisten voor (nieuwe) omroepen om 50.000 leden te halen, alvorens men toegelaten kan worden tot het omroepbestel. Dat is Akwasi en Omroep Zwart nu gelukt, zo maakte hij vandaag zelf bekend op Twitter. “Omroep ZWART. Wen er maar aan”, zo plaatste Akwasi onder meer op zijn sociale media-account.

Al snel regende het reacties op het nieuws, positieve maar schijnbaar toch vooral negatieve reacties. Wen er maar aan??… Dus zo wil je beginnen.. Dit is toch niet de manier om mensen te overtuigen dat je intenties goed zijn”, reageert bijvoorbeeld iemand. “Die verzoenende, verbindende toon, die uitgestoken hand, dát is wat ik zo waardeer aan je!”