Hoewel al twee weken een staakt-het-vuren van kracht is tussen Armenië en Azerbeidzjan, worden enkele honderden Armeense soldaten nog altijd vermist.

Een van hen is de 18-jarige Erik Khachatryan. Zijn ouders herkenden hem in een video die enkele dagen geleden verspreid werd en waarin te zien hoe hij mishandeld wordt door Azerbeidzjaanse soldaten. Naira Zohrabyan, een parlementslid van de Prosperous Armenia Party, wijdde maandag een Facebookpost aan Khachatryan.

“Ik sprak met Erik’s vader, Saribek. De laatste keer dat hij contact had met zijn zoon was op 12 oktober”, schrijft Zohrabyan. “Erik vocht in Jabrayil. Hij staat op de lijst van de vermiste soldaten sinds 12 oktober. Op dit moment is het Rode Kruis al begonnen met de zoektocht.”

“Gisteren heb ik al een petitie ingediend bij alle internationale organisaties, de Commissaris voor de Mensenrechten van de Raad van Europa en veel van mijn Europese collega’s die zich bezighouden met de zaken omtrent krijgsgevangenen”, klinkt het verder. “We zullen er alles aan doen, we zullen alle Europese organisaties ‘lastigvallen’ om onze gevangengenomen soldaten en burgers ongedeerd naar het vaderland terug te brengen.”

Էրիկ Խաչատրյանն է։ 18 տարեկան։ Երեկ տականք ազերիների կողմից տարածված տեսանյութում գերեվարված զինվորն է։
Խոսեցի Էրիկի…

Posted by Naira Zohrabyan on Sunday, 22 November 2020