De Nederlandse politie van Drenthe onderzoekt momenteel tien incidenten met vermoedelijke pedojagers. Dat meldt de Nederlandse krant ‘De Telegraaf’. De speurders onderzoeken minstens tien gevallen van bedreiging, vernieling en mishandeling. Daarbij zijn mogelijk ’pedojagers’ betrokken. In Arnhem kwam vorige maand nog een 73-jarige man om het leven. Ook hij was fysiek zwaar toegetakeld door pedojagers en bezweek later aan zijn verwondingen.   

De modus operandi bestaat er meestal uit een online contact tussen een volwassen man en een persoon die zich voordoet als minderjarige. Vervolgens regelt men een ontmoeting. Op de plaats van afspraak verschijnt echter niet de persoon met wie de mannen denken afgesproken te hebben.

In plaats daarvan worden ze opgewacht, belaagd. Bij een tiental incidenten die de voorbije maanden plaatsvonden bleek telkens sprake van bedreiging, vernieling en mishandeling. Daarom rijst het vermoeden dat het gaat om zogenaamde ’pedojagers’.