In het Nederlandse Goes (Zeeland) is een man zaterdagavond mishandeld door zogenaamde ‘pedojagers’. Dat zegt de politie op basis van verschillende getuigenissen.

Volgens De Telegraaf werd het slachtoffer op straat in elkaar geslagen en in een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De politie onderzoekt de precieze omstandigheden. Eerder deze week bleek ook de dood van een 73-jarige man uit Arnhem het werk te zijn van ‘pedojagers’. Dat zijn burgers die op zoek gaan naar mannen die willen afspreken met minderjarigen.

Politie en justitie roepen op om niet langer te jagen op kindermisbruikers en de wet te volgen. Volgens minister van Justitie Ferd Grapperhaus is het niet de bedoeling dat mensen het heft in eigen handen nemen. “Dan ga je ermee naar de politie. We leven niet in een cowboymaatschappij”, klinkt het.