Vlaams minister Zuhal Demir (N-VA) krijgt politiebescherming nadat ze een dreigmail ontving. Dat schrijft Het Belang van Limburg. Vermoedelijk vormen enkele recente uitspraken over Turkse staatsmoskeeën de aanleiding voor de bedreigingen.

Nadat Vlaams minister van Inburgering Bart Somers (Open Vld) een nieuwe erkenning van lokale geloofsgemeenschappen aankondigde, haalde Demir op Facebook hard uit naar de Diyanet-moskeeën. Zij noemde de Turkse staatsmoskeeën onder meer “de lange arm” en “de antennes van Erdogan”.

Men vermoed dat die uitlatingen de aanleiding vormen voor de dreigmail, die in het Turks is geschreven. De afzender schreef dat hij wist waar Demir woont en dreigde ermee haar te verkrachten als ze niet zou zwijgen.

De veiligheidsdiensten nemen de zaak ernstig en de woning van de minister krijgt extra bescherming. Men probeert ondertussen de afzender op te sporen aan de hand van zijn IP-adres.