Minister van Zelfstandigen David Clarinval (MR) wil dat een heropening van de winkels en de horeca ernstig wordt overwogen tijdens het Overlegcomité vrijdag. België is binnenkort het enige Europese land dat ‘niet-essentiële’ winkels gesloten houdt.

Bij de bespreking van zijn beleidsnota in de Kamer van Volksvertegenwoordigers pleitte minister van Zelfstandigen David Clarinval (MR) ervoor om de heropening van ‘niet-essentiële’ winkels en de horeca ernstig te overwegen. Hij zal de kwestie vrijdag aankaarten tijdens het Overlegcomité.

Indien een heropening op de korte termijn niet tot de mogelijkheden behoort, zal Clarinval enkele versoepelingen voorstellen. “Indien een gewone heropening op korte termijn niet kan, dan zal ik versoepelingen van de huidige maatregelen voorstellen”, zegt Clarinval.