Gedurende tien jaar lang liet de Nederlandse garagehouder Pascal P. (47) de minderjarige dochters van zijn vriendin misbruiken door andere mannen, tegen betaling. Dat meldt De Telegraaf. De meisjes werden verkracht langs parkings, maar ook in diverse Belgische parenclubs. Opmerkelijk, vrijdag start het proces waarbij énkel de hoofdverdachte en zijn minnares voor de rechtbank verschijnen. Onderzoek bij 6 à 7 Belgische parenclubs eindigde op een dood spoor. Er kon geen énkele verdachte die de meisjes verkracht hebben worden geïdentificeerd.

In juni 2019 is het dorpje Waterlandkerkje, gelegen aan de Nederlands-Belgische grens, waar amper 500 mensen wonen, opgeschrikt door een politiemacht op bij de plaatselijke garage.  Garagehouder Pascal P., bleek de hoofdverdachte in een zaak van grootschalig kindermisbruik. De 47-jarige Nederlander had zijn 43-jarige minnares T.D., overtuigd om regelmatig haar twee dochters naar hem toe te sturen.

De minderjarige meisjes werden gedrogeerd, en vervolgens in een verborgen ruimte misbruikt. Niet alleen door hem, maar ook door andere mannen. De minnares van de man stuurde hem ook geregeld naaktfoto’s van haar dochters. Ook een vriendinnetje van een van de dochters, is naar de garage gebracht is er verkracht.

“De man en zijn vriendin waren samen een team dat de dochters in de verhuur deed”, klonk het bij het openbaar ministerie, dat citeerde uit berichten die de twee elkaar stuurden.

„Kan je haar naar mij toesturen?”, vroeg Pascal P. „Ik doe er wel een pilletje in. Dan gaat het nog makkelijker”, antwoordde de vrouw. In nog een ander bericht stelde ze haar vriend voor om nog een kindje te nemen, „Dan kunnen we jong beginnen.”

Onderzoek loopt dood bij Belgische parenclubs: “Géén klanten konden worden geïdentificeerd, verkrachters van minderjarigen gaan vrijuit”

Het misbruik vond plaats tussen augustus 2008 en juni 2019. De slachtoffertjes zijn nu 13 en 19 jaar. Volgens het Nederlandse gerecht zijn de de drie minderjarige meisjes misbruikt door meerdere mannen waaronder ook Belgen. Dat bevestigt het arrondissementsparket Zeeland-West-Brabant. De meisjes zijn steeds verdoofd met slaappillen, alcohol en drugs.

De meisjes werden “verhuurd” via internet en naar de klanten gebracht. Die ontmoetingen vonden plaats op parkeerplaatsen langs snelwegen, maar ook in 6 à 7 Belgische parenclubs waar de minderjarige meisjes tien jaar lang zijn verkracht. 

Nochtans zullen op het proces dat vrijdag in Middelburg start, enkel de hoofdverdachte Pascal P. en zijn minnares T.D. terechtstaan. Er zijn geen klanten geïdentificeerd. Al is dat wel via een rechtshulpverzoek geprobeerd in België.

De Nederlandse speurders hebben contact gehad met enkele van de meest bezochte Belgische parenclubs maar daar liep het onderzoek dood. Noch de eigenaren, noch het personeel konden (of wilden?) de onderzoekers helpen andere verdachten te identificeren.

Daarmee lijkt het erop dat de daders die de minderjarige meisjes gedurende meer dan tien jaar hebben verkracht, onder meer in Belgische parenclubs vrijuit zullen gaan.