Groen-voorzitster Meyrem Almaci reageerde zaterdag op de kritiek van N-VA-voorzitter Bart De Wever op het energiebeleid van de federale regering. Eerder stelde De Wever een wisselmeerderheid voor om de wet op kernenergie terug te draaien. “Tijd om voor eigen deur te vegen”, klinkt het bij Groen.

“Het federale regeerakkoord kiest voor duidelijkheid, betaalbaarheid en zekerheid. De sluiting van de kerncentrales maakt de weg vrij voor de noodzakelijke versnelling van hernieuwbare energie. Elke studie geeft aan dat dit de te volgen weg is. Het probleem uitstellen, is niet ernstig. Na 17 jaar talmen is het nu tijd om vooruit te gaan.” Dat zegt Groen-voorzitster Meyrem Almaci aan Het Nieuwsblad.

Volgens Groen heeft de Vlaamse regering onder leiding van N-VA een “enorme verantwoordelijkheid”. “Vlaanderen heeft een enorme achterstand wat betreft haar energie- en klimaatdoelstellingen. Het aandeel energie uit wind en zon moet echt naar omhoog. Bovendien heeft Vlaanderen de exclusieve bevoegdheid om maatregelen te nemen voor energiebesparing, essentieel voor een goed energiebeleid. Het tekort dat Vlaanderen nu heeft, moet een impuls zijn om het samen beter te doen, niet om anderen de les te spellen. Tijd om voor eigen deur te vegen dus”, klinkt het bij Groen.

1 REACTIE