De man die gisteren werd aangehouden nadat hij vorige week het hondje Dribbel doodstak in Waasmunster, is vrijgelaten onder voorwaarden. Het gaat om de 43-jarige A.V. uit Lokeren, een milieu- en klimaatexpert die werkt bij de overheid. Dat bevestigt het parket van Oost-Vlaanderen aan Het Nieuwsblad.

De feiten dateren van vorige week zaterdag. Een jogger passeerde het hondje en stak het vervolgens dood met een scherp voorwerp. Het diertje overleed ter plaatse.

De lokale politiezone verspreidde camerabeelden van de man op sociale media. Hij werd geïdentificeerd als A.V., een 43-jarige man uit Lokeren. De man werd opgepakt voor verhoor en bekende de feiten.

Vandaag verscheen hij voor de onderzoeksrechter in Dendermonde wegens dierenmishandeling en een inbreuk op de wapenwetgeving. Het parket vroeg zijn aanhouding voor de inbreuk op de wapenwetgeving, omdat dierenmishandeling op zich onvoldoende is.

In het belang van het onderzoek geeft het parket van Oost-Vlaanderen geen verdere details. Het motief van de dader is nog onduidelijk.

1 REACTIE

  1. Als dat hondje niet aan de leiband werd gehouden is de eigenaar in eerste instantie de verantwoordelijke. Dat het hier om een klein exemplaar ging doet niets ter zake ; sommige Jack Russels zijn best venijnige bijterkes. Het zou de eerste mens niet zijn die van zo een klein mormel wordt gebeten. Maar zoals nogal veel gebeurt hebben fanatieke dierenliefhebbers al hun besluiten getrokken. Zonder van alle details op de hoogte te zijn. Zelf ben ik al eens gebeten geweest. In mijn achillespees. Door een dwergdobbermanneke. Op dergelijke momenten reageert een mens soms feller dan hij zelf wel wilde.