“Het was even schrikken, maar ik heb het ondertussen een plaats kunnen geven.” Dat zegt Luka Cruysberghs, de ex-zangeres van Hooverphonic die vorige week door Alex Callier ingeruild werd voor Geike Arnaert. Op MNM reageert ze voor het eerst: “Nu is het tijd om mijn eigen weg op te gaan.” Dat meldt VRT.

De vorige week hals over kop aangekondigde terugkeer van zangeres Geike Arnaert die tussen 1997 en 2008 de vaste zangeres was van de groep betekende ook meteen het “ontslag” en het vertrek van Luka, die na winst in “The voice van Vlaanderen” sinds 2018 de zangeres van de groep was. 

Luka zelf moest het nieuws vernemen tijdens een virtuele vergadering, via Zoom, zegt de jonge zangeres in “Click like” op MNM. “Het was even schrikken, maar ik begrijp het wel. Het was de afgelopen dagen een beetje overdonderend. Ondertussen heb ik het een plaats kunnen geven.”

Ze gaat alvast de solotoer op en kijkt er naar eigen zeggen naar uit: “Nu gaan we met zoveel mogelijk verschillende mensen nummers schrijven, zodat we veel keuze hebben. Daaruit gaan we dan de beste single kiezen. Het wordt druk de komende weken.” Hoe het zal klinken? “Gewoon als Luka, veel meer kan ik er nog niet over kwijt.”