De politie van Zottegem heeft een 19-jarige kerel opgepakt die verdacht wordt van een home invasion enkele weken geleden. Daarbij werd een bewoner neergeschoten in de borst. Het slachtoffer verkeerde een tijdlang in levensgevaar, maar zijn toestand zou inmiddels stabiel zijn.

Op dinsdagavond 20 oktober werd aangeklopt bij de woning van Olivier en zijn vriendin Stephanie, een jong koppel uit het Oost-Vlaamse Zottegem. Volgens HLN.be deed Stephanie de deur open zag ze een grote licht getinte jongeman staan. Die duwde Stephanie opzij, liep de woning in en schoot meteen met zijn pistool in het plafond. 

Vervolgens eiste de jongeman de autosleutels van de BMW van het koppel. Olivier leek die niet meteen zomaar te willen geven, waardoor de overvaller zijn wapen richtte op de hond van het koppel. Er volgde een schermutseling waarbij de dader nog enkele schoten afvuurde, waaronder één recht door de borstkas van Olivier. Die laatste zakte hevig bloedend op de grond, waarna de dader en zijn kompaan buiten op de vlucht sloegen.

Nu zou één van de daders zijn opgepakt. Het koppel diende meteen klacht in tegen hem. “Mijn cliënt is ondertussen aan de beterhand”, vertelt hun advocaat aan HLN. “Hij en zijn vriendin zijn echter zwaar getraumatiseerd. Voor hen wordt het heel moeilijk om het voorval te verwerken. In hun huis in Leeuwergem blijven wonen, zit er voor hen niet in. Ze zijn op zoek naar een andere woning om het trauma te verwerken.”