In een reportage van Terzake is te zien hoe korpschef Jurgen De Landsheer van politiezone Brussel-Zuid bekogeld wordt met eieren. Dat gebeurde tijdens een interview met een cameraploeg van VRT NWS op het Lemmensplein in Anderlecht. 

In april vonden in Brussel hevige rellen plaats nadat scooterrijder Adil om het leven kwam bij een politieachtervolging. “Het thuiszitten en het sluiten van de parken hebben ervoor gezorgd dat de cocktail toen is ontploft”, beschrijft de korpschef. Een relschopper stal een dienstwapen uit een vernielde combi en schoot ermee in de lucht. De dader is veroordeeld tot 200 uur werkstraf. “We moeten ons toch eens afvragen of dit een goed signaal is.”

Voor de reportage stemde De Landsheer in met een interview op het Alphonse Lemmensplein, dat volgens hem geen “no-gozone” is. Onbekenden bekogelden hem vervolgens met eieren vanuit appartementen. “Ze weten niet dat ik al gegeten heb”, reageerde hij laconiek. De Landsheer wil blijven inzetten op overleg “met de vele mensen die wel met ons willen praten, niet met degenen die achter onze rug ons bekogelen met een ei of met een steen. Want zo’n dialoog kan je nooit winnen.”