KBC heeft de bekende Antwerpse Boerentoren verkocht aan Katoen Natie. Het gebouw stond al een jaar te koop. CEO van Katoen Natie, Fernand Huts, wil van de toren een ‘cultuurtoren’ maken. Waar ook plaats zal gemaakt worden voor winkels en woningen. Het KBC-logo zal bovendien op de wolkenkrabber mogen blijven pronken. De bank zal bovendien ook ruimte krijgen voor een kantoor op het gelijkvloers.

De Antwerpse Boerentoren is gebouwd in 1931 en was daarmee de eerste Europese wolkenkrabber. Het gebouw was al sinds de jaren zestig in handen van KBC. Maar nu is het gebouw overgekocht door Katoen Natie. Het bedrijf van Fernand Huts wil er een ‘cultuurtoren’ van maken met daarnaast ook plaats voor winkels, horeca, kantoren en woningen. De buitenkant van het gebouw zal volledig intact blijven, de binnenkant zal echter volledig heringericht worden.

(Lees verder onder de tweet)

De verbouwingen gaan in het voorjaar van 2021 al van start en zullen ongeveer vijf jaar duren. Katoen Natie zal hier voor samenwerken met projectontwikkelaar ION. “Het project vormt een enorme uitdaging. Maar dit zet me ertoe aan om al mijn ervaring en talenten in te zetten, alsook deze van mijn familie en bedrijf. We willen hier geschiedenis schrijven”, zegt Fernand Huts in Gazet van Antwerpen. “Als geboren Antwerpenaar, opgegroeid in de Seefhoek en geschoold in het Sint-Jan Berchmanscollege aan de Meir, heb ik een grote verbondenheid met ’t Stad en haar iconen.”