Kersvers premier Alexander De Croo (Open Vld) kan zich sedert kort aan heel wat culinaire verwennerij verwachten. De premier neemt een hoogsteigen butler en topchef in dienst.

Sinds kort is de Wetstraat 16 enkele handen rijker. Het kabinet van premier Alexander De Croo (Open Vld) krijgt een hoogsteigen butler en een chef. Die laatste is niet een van de minste: topchef Kwinten De Paepe werd in 2011 door Gault&Millau benoemd tot ‘Jonge Topchef van Vlaanderen’ en werkte onder meer in Trente en Tafelrond in Leuven.

Ook Michiel van Remoortere, die zijn nieuwe taakomschrijving op Facebook als ‘butler’ omschrijft, werd niet zomaar van de straat geplukt, maar werkte voorheen in sterrenrestaurant De Librije in Zwolle.

Het kabinet-De Croo bevestigt de aanwerving. Een bijkomende vraag om uitleg werd vanwege onze redactie verzonden, maar hierop ontvingen wij nog geen antwoord.