Johnny Depp, vooral bekend door zijn rol als captain Jack Sparrow in Pirates of the Caribbean, is een grote rol verloren in de film Fantastic Beasts. Dat is een spin-off van de filmreeks Harry Potter. Zijn ex-vrouw, Amber Heard, heeft hem namelijk beschuldigd van huishoudelijk geweld en hij kreeg het wat de heet onder de voeten voor de filmproducenten.

De controverse is al een tijdje bezig, ook toen hij gekozen werd voor de rol van Grindelwald, de antagonist in het verhaal. De film kreeg uit bepaalde kringen zeer veel kritiek omdat Johnny Depp nog mocht meedoen, al is hij niet veroordeeld en blijven het dus enkel nog bij beschuldigingen.

Maar de druppel die de emmer deed overlopen was de rechtszaak tussen Johnny Depp en The Sun. The Sun had hem een vrouwenmepper genoemd, waarmee hij niet kon lachen. De rechter gaf hem ongelijk, omdat er zogezegd onvoldoende bewijzen zouden zijn dat hij het niet gedaan heeft waardoor het geen laster was. Op zijn Instagram plaatste Depp een statement dat hij “de strijd om de waarheid te vertellen niet zal opgeven.”