De 43-jarige man die vorige week een hondje doodstak terwijl hij aan het joggen was, heeft nu zelf klacht ingediend omdat hij doodsbedreigingen kreeg. Hij krijgt daardoor nu ook politiebescherming. 

Vorige week zaterdag vonden de feiten plaats in het Oost-Vlaamse Waasmunster. Twee wandelaars waren op pad met hun hondje Dribbel, toen ze de jogger kruisten. Het hondje, een kleine jack russell, liep even mee met de jogger. Die haalde echter een mes tevoorschijn en stak het hondje twee keer in de borst. Het diertje overleed ter plaatse. 

Vandaag raakte bekend wie Dribbel neerstak. Het blijkt te gaan om A.V., een 43-jarige man uit Lokeren die als klimaatexpert werkt voor de overheid. De man werd opgepakt, maar werd al snel weer vrijgelaten onder voorwaarden. Dat zorgt voor heel wat ophef op sociale media. Veel mensen vinden dat de man te makkelijk wegkomt met de moord op Dribbel en verspreidden zijn naam, foto, adres en telefoonnummer. 

Daarnaast kreeg de man naar eigen zeggen ook doodsbedreigingen. Hij diende daarom klacht in, zo meldt het parket Oost-Vlaanderen. Omdat de man gevaar zou lopen, werd beslist dat de politie nu uit voorzorg voortdurend langs de woning van A.V. zal patrouilleren.