A.V., de 43-jarige jogger uit Lokeren die het hondje Dribbel doodstak, verdedigt zich via zijn advocaat. Hij beweert dat hij zich verdedigde omdat de hond “dreigend” achter hem aan kwam. De hondensteker was in het verleden politiek actief. Zo stond hij in 2006 op de lokale Groen-lijst in Lokeren.

“De hond kwam niet kwispelend achter hem aan, maar dreigend”, zegt Annelies Maes, de advocaat van de jogger. “Mijn cliënt nam het mes en wou er de hond mee afweren. Dat is anders gelopen. Hij betreurt de dramatische afloop die de zaak heeft gekend. Dit was absoluut niet de bedoeling en is ook voor hem een erg traumatische ervaring. Hij is geen dierenhater.”

Jogger stond in 2006 op lokale Groen-lijst

Dat de dader op pad was met een mes is niet ongewoon volgens zijn familie. “Hij is een plantenliefhebber en heeft altijd een klein mesje bij voor als hij onderweg zeldzame planten tegenkomt. Dan snijdt hij daar een paar blaadjes af voor zijn verzameling”, klinkt het daar.

Dat bio-ingenieur A.V. een groene jongen is blijkt niet alleen uit zijn interesses en professionele activiteiten, maar ook uit zijn politieke engagementen. Bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2006 stond hij voor de partij Groen op de gezamenlijke kieslijst van Groen – sp.a -spirit in Lokeren.

De feiten vonden plaats in het Oost-Vlaamse Waasmunster.  Twee wandelaars waren op pad met hun hondje Dribbel toen ze A.V. kruisten. Het hondje, een kleine jack russell, liep even mee met de jogger. Die haalde een mes tevoorschijn en stak het hondje twee keer in de borst. Het diertje overleed ter plaatse.