De industriële grootverbruikers van elektriciteit vrezen voor de energiebevoorrading als de regering doorzet met de kernuitstap in 2025. Zij vragen minister van Energie Tinne Van der Straeten om haar beleid niet op ideologie te baseren

Sectorfederatie Febeliec is ernstig bezorgd over de bevoorradingszekerheid als de regering doorzet met de kernuitstap in 2025, terwijl de Europese Commissie een onderzoek wil voeren naar het steunmechanisme van de regering voor de bouw van gascentrales. Men vreest een situatie waarbij er geen tijd meer is om de kerncentrales lange ropen te houden en er niet op tijd een steunmechanisme uitgewerkt is.

“Dit is geen spel”, zegt Peter Claes van Febeliec. “Het gaat om onze energiebevoorrading, om de prijzen. Speel het alstublieft niet ideologisch en wees rationeel. Een ideologisch standpunt brengt ons potentieel in zeer grote problemen. Wees minister van Energie, niet van kernuitstap.”