De Franse politie heeft dinsdagmorgen een illegaal migrantenkamp in Saint-Denis, nabij Parijs, opgedoekt waar tussen 2.000 en 3.000 alleenstaande mannen verbleven. De migranten die niet legaal op het Frans grondgebied verblijven moeten Frankrijk verlaten.

Sinds augustus vestigden steeds meer migranten zich aan een snelwegbrug niet ver van Stade de France. “Deze kampen zijn niet aanvaardbaar”, zegt Didier Lallement van de politie van Parijs.  “Deze operatie vindt plaats om ervoor te zorgen dat de mensen die zich hier op reguliere wijze bevinden, worden beschermd. De mensen die zich hier niet op reguliere wijze bevinden, zijn niet bestemd om op het grondgebied te blijven.” Het kamp bestond voornamelijk uit alleenstaande mannen die afkomstig zijn uit Afghanistan, Soedan, Ethiopië en Somalië.

(Lees verder onder de tweet)

Vandaag werd een grote politieactie op poten gezet om het kamp te ontruimen en op te doeken. Na een controle van de migranten op het coronavirus zullen ze in totaal met zeventig bussen worden overgebracht naar een opvangcentrum. Indien de migranten positief testen op het coronavirus zullen ze in quarantaine worden geplaatst.