De coronamaatregelen treffen meerdere sectoren zeer zwaar. De horecasector ligt bijvoorbeeld zo goed als volledig stil. Vooral de cafés, die geen alternatieve economische activiteiten kunnen verrichten zoals de meeste andere horecazaken, hebben het moeilijk in deze tijden. De federatie van Belgische cafés vreest dat 4.000 tot 6.000 cafés failliet zullen gaan.

Laatst werden nog verschillende steunmaatregelen besproken in de Kamer voor getroffen sectoren, zoals steun om horecazaken te helpen. Erik Beunckens, de afgevaardigd bestuurder van FedCaf, reageert in VRT dat “alle steunmaatregelen welkom zijn”, maar ze zullen niet iedereen helpen. “De crisis is al sinds maart bezig. Waarschijnlijk zullen we op het einde van het jaar 161 van de 274 dagen niet gewerkt hebben, dus geen inkomsten gehad hebben. In feite zou men alles moeten kwijtschelden waar men niet heeft kunnen werken. Als men nog een horeca wil na deze crisis, en al helemaal nog een caféwereld, moet men ons helpen. Anders zullen 4.000 tot 6.000 cafés failliet gaan.”