“Hooverphonic stopt de samenwerking met Luka Cruysberghs”. Dat is vandaag aangekondigd. Op die manier ruilt Alex Callier de 19-jarige zangeres die hij enkele jaren terug op minderjarige leeftijd als leadzangeres binnenhaalde opnieuw in voor een oude bekende. Geike Arnaert (41) doet opnieuw haar intrede en werd vandaag met grote trom aangekondigd.

“Ik vertelde Geike dat we bezig waren met de voorbereidingen van de twintigste verjaardag van “The Magnificent Tree” en opeens bleek dat we zin hadden om terug samen te werken”, klinkt het bij Alex Callier.

Maar tegelijk voelt het voor een aantal fans, niet in het minst voor die van de jonge Luka Cruysberghs (19), aan als een koude douche. Heel wat fans hebben toch bedenkingen bij de manier waarop de wijziging is aangekondigd en voelen mee met Luka.

De samenwerking was nochtans veelbelovend gestart. Na winst in “The Voice” in april 2018, als lid van het team van coach Alex Callier haalde de frontman van Hooverphonic de toen amper 16-jarige zangeres binnen als leadzangeres. Maar na 2,5 jaar komt aan de samenwerking met de 19-jarige Luka abrupt een einde. Oude liefde roest niet, en zowel Callier als Arnaert benadrukken dat de split nooit vijand was geweest.

Voor Arnaert zelf voelt de terugkeer naar Hooverphonic als thuiskomen: “Het is een vreemde sensatie. Ik stap er met heel veel plezier terug in, het voelt echt goed voor mezelf. Ik ga opnieuw mijn eigen verhaal leggen in de nummers.”

Des te meer woorden Alex Callier had voor de hereniging met Arnaert, des te minder bleven er over voor Luka. In VRT-nieuws zegt hij dat de ze bij de beslissing niet over een nacht ijs zijn gegaan.

“Het is natuurlijk een beetje bitterzoet voor Luka. Ze is een uitstekende zangeres, zonder enige twijfel”, aldus Alex Callier. “Maar onze samenwerking stopt hier. We blijven haar met heel ons hart steunen.  Ze krijgt een solosingle van Universal en als Luka dat wil, zal ik haar uiteraard ook solo blijven begeleiden.”

(Lees verder onder deze tweet)

Luka zelf kondigde op Instagram aan dat ze een solocarrière start: “Na drie jaar bij Hooverphonic, is het tijd om mijn eigen weg te gaan. Ik ben dankbaar voor alle kansen, de tours die we maakten, en de geweldige ervaringen en herinneringen die ik er aan over hou. Ik wens Hooverphonic en Geike Arnaert het allerbeste.”