Een massa van 500 tot 800 mensen viel zaterdagavond agenten aan in het Duitse Frankfurt. Ze bekogelden de agenten met flessen, stenen en eieren. Dat schrijft Het Laatste Nieuws

Omstreeks 22.45 uur bekogelden jongemannen een voorbijrijdende politiewagen in winkelstraat Zeil. Er was geen duidelijke aanleiding. Daarna bekogelde de massa het politiecommissariaat met eieren en flessen. Volgens de politie bestond de massa uit 500 tot 800 mensen “die de coronamaatregelen niet respecteerden”. Negen mensen werden opgepakt. Een 17-jarige, die reeds bekend was bij de politie, moet voor de jeugdrechter verschijnen.

Eerste aanval op vrijdag

Volgens politiehoofd Gerhard Bereswil is het de tweede avond op rij dat “groepen zich spontaan verzamelen tegen de politie”. Vrijdagavond vielen 25 jongemannen ook al een patrouillewagen aan.

“Onze collega’s werken elke dag voor de bescherming en veiligheid van burgers”, aldus Bereswil. “Ik veroordeel in de strengst mogelijke termen dat mensen samenkomen om agenten aan te vallen. Ze mogen er zeker van zijn dat we dit gedrag niet accepteren. We doen er nu alles aan om daders te identificeren. Ik ga er vanuit dat ze een gepaste straf zullen krijgen.”

(Lees verder onder de tweet.)

Strenge coronamaatregelen

Politiewoordvoerder Alexander Kießling zegt in Bild dat de strenge coronamaatregelen mogelijk de oorzaak zijn van de gestegen agressie tegen agenten: “Mensen missen uitlaatkleppen zoals clubs en stadions. En dan zijn wij er die constant zeggen: ‘je mag dit niet, je mag dat niet’.”

1 REACTIE

  1. Door de lafheid van de MSM worden deze “jongeren” niet benoemd. Vandaag is omwille van de corona-maatregelen, gisteren was het omdat een crimineel werd opgepakt door de politie, voordien was het omdat hun voetbalploeg verloor, enz enz.
    Opvallend is dat het veelal gaat over minderjarigen omdat ze dit ongestraft kunnen doen.
    Nogmaals mijn oproep naar mevr. Demir : wanneer gaan jullie het jeugdrecht nu eens eindelijk aanpassen. De Vivaldi-partijen kunnen moeilijk tegen zijn, want ze willen al stemrecht voor 16-jarigen.