De partij Groen reageert met afschuw op de daden van de man die hondje Dribbel doodstak. Op sociale media circuleerden de voorbije dagen niet alleen de persoonlijke details van verdachte A.V. die naar aanleiding daarvan ook doodsbedreigingen kreeg. Wat eveneens aan het licht kwam is dat de man in 2006 bij de gemeenteraadsverkiezingen kandidaat was voor Groen. Uit onderzoek van SCEPTR blijkt intussen dat de man in de lokale politiek bij Groen alvast géén rol van belang lijkt te spelen, noch recent heeft gespeeld. Hooguit kan men hem als een sympathisant van de partij beschouwen. 

Hoewel de kandidatuur van A.V. dateert van veertien jaar terug, zit men daar vooral bij de lokale Groen-afdeling duidelijk mee verveeld. Nationaal woordvoerder Bram Sebrechts heeft de heisa op de sociale media natuurlijk ook gevolgd en staat ons vriendelijk te woord. Of de man nog actief is in de lokale afdeling weet hij niet: “Ik heb dat ook vernomen via sociale media. Het enige dat ik daarover kan zeggen is: wie doet nu zoiets in godsnaam? Wie steekt nu een hond dood? Die man is verleden tijd voor Groen. Zo iemand kan geen enkele rol meer spelen binnen Groen. Punt.”

Lokers afdelingsvoorzitter Groen: “Uw vraag is in alle opzichten irrelevant”

Of en welke rol A.V. nog speelt of ooit zou gespeeld hebben binnen de Lokerse afdeling vroegen we vanmiddag aan de Lokerse afdelingsvoorzitter van Groen, Bert Boone. Maar op ons mailtje waarin we polsen of de man al dan niet nog een actieve rol speelt binnen zijn afdeling krijgen we enkel een bot antwoord: “Uw vraag is in alle opzichten irrelevant.”  

Daarom doen we navraag bij enkele lokale politieke contacten. Dat leert ons al snel dat A.V. in elk geval geen bijzonder actieve rol meer lijkt te spelen bij de partij Groen of dat hij dat in een recent verleden nog zou hebben gespeeld.

“Ik denk dat men er bij Groen vooral zelf mee verveeld zit”, vertrouwt een lokaal politicus ons toe. “Mocht zo’n incident zich bij een andere partij voordoen, dan zou er vanzelf meer aandacht voor zijn. Maar die man is hooguit een sympathisant die lang geleden ooit eens op een lijst is terechtgekomen om die partij te steunen, meer niet.