De verkiezingsdag wordt overschaduwd door geweld. Voor het Witte Huis gingen Black Lives Matter-manifestanten en Trumpaanhangers elkaar tegen het lijf. Volgens de Daily Mail was er wel minder geweld dan verwacht was, maar de ordediensten blijven paraat.

De National Guard was actief in 16 verschillende staten en verschillende gebieden hadden hun volledige politiemacht gemobiliseerd. De angst zat diep dat Bidenaanhangers, zoals BLM en Antifa, en Trumpaanhangers elkaar zouden aanvallen.

Daarnaast braken op verschillende plekken spontane manifestaties uit. De Amerikanen zijn ontevreden over hoe lang de telling duurt. Het zou zelfs nog dagen kunnen duren door de vele geposte stembiljetten. Zeker dat laatste is al een tijdje een moeilijk debat. Trump is bang voor verkiezingsfraude.

Ook Bernie Sanders reageerde eerder scherp op geposte stembiljetten. “Democraten zijn blijkbaar eerder geneigd per post te stemmen,” zei hij een tijdje terug in een interview. “De kans bestaat dus dat eerst de Republikeinse stemmen geteld worden, Trump de overwinning uitroept en dan dat later blijkt dat Biden eigenlijk gewonnen heeft. Trump zal dan zeker het Witte Huis niet willen verlaten.” Het resultaat daarvan zal zeker dramatisch zijn.