Kerstmis zal dit jaar binnen het eigen gezin gevierd moeten worden. Het Overlegcomité besliste om geen versoepelingen door te voeren voor Kerstmis. Niet-essentiële winkels mogen vanaf dinsdag wel weer open. De horeca blijft dicht tot 1 februari.

Vandaag zat het Overlegcomité samen om de coronamaatregelen en eventuele versoepelingen te bespreken. Frankrijk versoepelde enkele dagen geleden en dus werd verwacht dat ook ons land enkele versoepelingen zou doorvoeren. Die komen er, maar toch in mindere mate dan veel mensen gehoopt hadden.

Ons land blijft momenteel in alarmfase 4, de allerhoogste fase. Er komen dan ook geen versoepelingen op vlak van het aantal mensen die we mogen zien, ook niet voor Kerstmis. Dat houdt concreet in dat gezinnen Kerstmis dus binnen het eigen gezin moeten vieren, of maximaal 1 persoon mogen uitnodigen. Ook de avondklok blijft gelden de komende weken. De horeca blijft dicht, tot waarschijnlijk 1 februari.

De enige versoepeling zien we in de winkels. Niet-essentiële winkels zullen vanaf komende dinsdag opnieuw de deuren mogen openen, al zal dat ook onder strenge voorwaarden zijn. Zo zal er streng worden toegezien op het naleven van de coronamaatregelen als afstand, maximum aantal klanten per vierkante meter en mondmaskers. Ook zwembaden zouden opnieuw open mogen. 

1 REACTIE