Frankrijk heeft een akkoord bereikt met het Verenigd Koninkrijk waarin is afgesproken dat ze vanaf 1 december het aantal patrouilles langs de kusten zullen verdubbelen. Bovendien zullen ze onder meer enkele technologische middelen inzetten om de illegale migratie tegen te gaan.

Elk jaar proberen steeds meer migranten de oversteek te maken over het Kanaal. Het Verenigd Koninkrijk verweet de afgelopen jaren Frankrijk dat het land te weinig deed om deze illegale oversteek tegen te gaan. Maar een akkoord is nu bereikt.  “Dit is een nieuwe stap voorwaarts in onze gezamenlijke missie om het oversteken van het Kanaal totaal onuitvoerbaar te maken”, zegt Brits minister van Binnenlandse zaken Priti Patel aan de openbare omroep BBC.

(Lees verder onder de tweet)

De Franse autoriteiten zullen vanaf nu dus hun patrouilles aan de kusten verdubbelen, de havens beter beschermen en daarbovenop drones en radars gebruiken om de illegale migranten op te sporen. Frankrijk geeft aan in september 1.300 migranten onderschept te hebben.