In Frankrijk is een 22-jarige man opgepakt die vermoedelijk een aanslag plande met een drone. Tijdens een verkeerscontrole werd een drone gevonden die was omgebouwd zodat er explosieve aan bevestigd kon worden. In de auto werden ook zo’n explosieven gevonden, net als ontstekers om alles van afstand tot ontploffing te kunnen brengen. Dat meldt Het Nieuwsblad

De arrestatie vond plaats vorige maand, maar raakte nu pas bekend. Bij een gewone verkeerscontrole merkte de politie dat de bestuurder van een Renault zich erg zenuwachtig gedroeg. Hij beweerde dat het niet zijn voertuig was, maar de wagen naar een vriend in Montpellier moest brengen. Verder weigerde de man mee te werken met de politie.

Op de passagierszetel lag een drone, die op het eerste zicht niet meteen verdacht leek, maar de agenten en douaniers besloten die vanwege het zenuwachtige gedrag van de man toch te onderzoeken. Daaruit bleek dat er aan de drone gesleuteld was, zodat de drone bagage kon meenemen. Op die manier worden in het Midden-Oosten, bijvoorbeeld door Islamitische Staat, regelmatig aanslagen gepleegd.

Uit verder onderzoek van de wagen bleek dat de man ook in het bezig was van verschillende staven explosieven én ontstekers om die explosieven vanop afstand tot ontploffing te kunnen brengen. Experts en onderzoekers twijfelen dan ook niet aan het feit dat drone bewust werd omgebouwd om vanop afstand tot ontploffing te kunnen brengen tijdens een aanslag. 

De bestuurder weigerde mee te werken met het onderzoek en weigert dus ook te zeggen wat hij met de drone en explosieven van plan was. Het onderzoek loopt nog.