Het sluiten van de niet-essentiële winkels was een “schokbeslissing”. Dat heeft minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (sp.a) vrijdagavond gezegd in Terzake“Op een bepaald moment moet je zeggen: ‘Den blok erop’.”

“Winkelen is eigenlijk geen groot risico als dat gebeurt op een heel goed gecontroleerde manier”, zei Vandenbroucke. “Op een bepaald moment moet je een schokbeslissing nemen, je moet echt een schokeffect krijgen. Daar hoort bij dat je zegt: ‘Niet-essentiële winkels ook onmiddellijk dicht’. Ik denk dat dat echt een goede beslissing was. Op een bepaald moment moet je zeggen: ‘Den blok erop’, zodat het duidelijk is.”

Bart De Wever (N-VA) reageert verontwaardigd op Twitter. “Wij gingen ervan uit dat de premier en de minister van Volksgezondheid zich baseerden op ratio en wetenschap. Niet dus. Als je middenstanders te gronde wil richten en het draagvlak voor maatregelen wil wegslaan, dan moet je het zo aanpakken.”

1 REACTIE