De Britse politicus Nigel Farage herdoopt zijn Brexitpartij tot Reform UK, een anti-‘lockdown’-partij. Dat schrijft The Daily Telegraph.

De nieuwe partij pleit voor zogenaamde ‘gerichte bescherming’, waarbij de meest kwetsbaren beschermd worden en de rest van de bevolking wordt blootgesteld aan het virus om kuddeimmuniteit te ontwikkelen.

Farage: “Lockdown doet meer kwaad dan goed”

“We tonen de moed die nodig is om het consensusdenken en de gevestigde belangen rond Covid te bestrijden. Maar er zijn zoveel gebieden van het openbare leven die verbeterd kunnen worden ten gunste van de gewone mensen. Daarom zullen we strijden voor hervormingen. De naam weerspiegelt de ambitie: Reform UK”, schrijven Nigel Farage en partijvoorzitter Richard Tice.

De Britse premier Boris Johnson (Con.) kondigde zaterdag aan dat zijn land, net als andere Europese landen zoals Duitsland, Frankrijk en België, opnieuw in ‘lockdown’ gaat. Binnen zijn eigen Conservatieve Partij klonk er heel wat kritiek op die beslissing.

“Lockdowns werken niet: ze veroorzaken in feite meer kwaad dan goed”, aldus Farage en Tice. De nieuwe partij mikt op de steun van de horeca en andere zelfstandigen die hard getroffen werden tijdens de coronacrisis.