Na de verkiezingen in de Verenigde Staten lopen de spanningen in verschillende gebieden weer zeer hoog op. Aanhangers en tegenstanders van Donald Trump komen geregeld in conflict. Zo zijn beelden opgedoken van extreemlinkse manifestanten van Antifa en Black Lives Matter die een bejaarde man in Trumpkledij op de grond gooien en uitschelden. Daarnaast nemen de (extreem)linkse manifestaties toe. 

Ondertussen blijft president Donald J. Trump volhouden dat er grootschalige fraude gepleegd is. “Biden is enkel gewonnen in de ogen van de nepnieuwsmedia,” schrijft hij op Twitter. “Ik geef niets op. We hebben nog een lange weg te gaan. Dit waren verkiezingen vol fraude!” Donald Trump zegt wel dat Biden de verkiezingen gewonnen heeft, wat hij nog niet eerder had gedaan, alhoewel hij blijft volhouden dat hij een onrechtvaardige winnaar is. Donald Trump heeft daarnaast nog een tweet geretweet waarin staat dat iedereen die Biden gestemd heeft “onwetend, anti-Amerikaans en anti-christelijk” is.