Duitsland heeft drie Iraniërs uitgeleverd aan België die verdacht worden van mensensmokkel. De Iraniërs zouden deel uitmaken van een internationaal netwerk dat vluchtelingen van Frankrijk naar Groot-Brittannië zou helpen.

Het begon toen de politie van de zone Westkust in mei een Duits voertuig wist te onderscheppen. De agenten vonden een rubberbootje, zwemvesten, een buitenboordmotor, roeispanen en jerrycans met benzine. De politie opende een onderzoek in samenwerking met de Duitse politie.

Toen duidelijk werd dat het om een mensensmokkelaarsorganisatie ging, vaardigde de Brugse onderzoeksrechter Europese aanhoudingsbevelen uit om de leden te arresteren. Op 20 oktober werden drie leden gearresteerd rond Dortmund en Düsseldorf. Twee werden vrijdag alvast uitgeleverd, de derde komt eraan. De eerste twee zijn al veroordeeld.