De politie kreeg afgelopen nacht een oproep voor geluidsoverlast in Elsene. Een patrouille kwam ter plaatse en stelde vast dat het om een lockdownfeestje ging. De agenten stonden klaar om naar binnen te gaan, maar werden de toegang geweigerd. Terwijl ze aan het wachten waren op versterking, viel plots een vrouw uit het raam naar beneden.

De agenten konden onmiddellijk de hulpdiensten verwittigen. Het slachtoffer verkeerde even in levensgevaar, maar zou ondertussen weer stabiel zijn. Hoe het slachtoffer precies gevallen is, is onduidelijk. Er loopt momenteel een onderzoek. Mogelijk probeerde ze naar beneden te klimmen om een boete te vermijden. Er waren ongeveer 15 mensen aanwezig. Ze werden allemaal meegenomen door de politie en sommigen werden verhoord.

“Mogelijk wanhoopsdaad”

Het gerecht heeft ook de camerabeelden al geanalyseerd. De exacte oorzaak blijft onduidelijk, maar er zou niemand anders bij betrokken zijn. Mogelijk ging het zelfs om een wanhoopsdaad. De coronacrisis, de vele maatregelen en de lockdown hebben al een enorme mentale tol geëist op verschillende mensen, zowel bij jongeren als bij bejaarden. In april toonde een onderzoek van Sciensano zelfs aan dat 3 op de 10 jongeren aangeeft last te hebben van depressieve gevoelens.

Het is dus niet ondenkbaar dat het om een wanhoopsdaad ging. Als u last heeft van depressieve gevoelens of gedachten heeft over zelfmoord, kunt u terecht bij de Zelfmoordlijn op www.zelfmoord1813.be. Elk gesprek is volledig anoniem en gratis. U kunt ook bij de Zelfmoordlijn terecht als u zich zorgen maakt over iemand in uw omgeving, of als u iemand verloren heeft.