Diego Armando Maradona is op 60-jarige leeftijd overleden na een hartstilstand. Dat melden Argentijnse media. Maradona is één van de beste voetballers aller tijden maar kampte na zijn carrière met een alcohol- en drugsverslaving. 

Woensdagochtend kreeg Maradona een hartstilstand in zijn huis in de Argentijnse stad Tigre. De hulpdiensten probeerden ‘Pluisje’, zoals Maradona wel eens genoemd werd, nog te reanimeren maar alle hulp kwam te laat. Hij herstelde in zijn thuisland Argentinië nadat hij recent een hersenbloeding kreeg. 

Maradona wordt gezien als één van de beste voetballers aller tijden, zo niet de beste. Met zijn lengte van amper 1m65 slaagde hij er toch in één van de allergrootsten ooit te worden en een legende te worden bij zijn club Napoli en bij de nationale ploeg van Argentinië, die hij in 1986 het WK schonk.

Na zijn voetbalcarrière ging het echter steil bergafwaarts met Maradona. Hij raakte verslaafd aan alcohol en drugs en moest meermaals in het ziekenhuis worden opgenomen met hartproblemen ten gevolge daarvan. Die verslavingen lijken hem nu ook fataal te zijn geworden.