De Deense anti-islamactivist Rasmus Paludan probeert naar Brussel te komen om een Koran te verbranden. Hij is bekend voor dergelijke koranverbrandingen. Eind augustus veroorzaakte hij nog samen met zijn Partij, Stram Kurs, rellen in het Zweedse Malmö na een koranverbranding. Sammy Mahdi reageert alvast volgens De Standaard dat “haatpredikers niet welkom zijn.”

Stram Kurs is een extremistische anti-islam partij met als motto “ze mogen niet worden geïntegreerd, ze mogen niet worden geassimileerd, ze moeten eruit”. De partij is vooral bekend geworden door de vele koranverbrandingen. Ze worden bestempeld als haatpredikanten en agitators.

Rasmus Paludan werd in Frankrijk alvast gearresteerd en het land uitgezet. Daar plande hij volgens De Morgen een koranverbranding aan de Champs-Elysées “uit medeleven voor Samuel Patty”, de Franse leerkracht die onthoofd werd door een Tsjetsjeense moslimextremist.

Daarnaast is er een koranverbranding gepland in Sint-Jans-Molenbeek omdat daar een leerkracht geschorst is na het tonen van een Mohammedcartoon. Vijf Denen zijn alvast opgepakt en moeten het land verlaten op bevel van de Dienst Vreemdelingenzaken. Sammy Mahdi noemde de Denen “een ernstig gevaar voor de openbare orde in België”.

1 REACTIE

  1. Wettelijk is vrijheid van mening nog niet afgeschaft, behalve in de praktijk. Haatpredikers betaald door Turkije, Marokko en door Vlaanderen blijven volgens onze politici nog altijd van harte welkom. Eigenlijk vraag ik me af of er bij de socialisten en liberalen nog vrijzinnigen zitten die het motto “de gedachten zijn vrij” kennen ?