Bart De Wever is herverkozen tot voorzitter van de N-VA. Als enige kandidaat haalde de Antwerpse burgemeester bijna 97% van de stemmen. Dat schrijft Het Laatste Nieuws.

Met een totaal van 19.916 geldige stemmen werden er 4.633 meer uitgebracht dan bij de vorige voorzittersverkiezingen. “Het grote stemmenaantal toont aan dat onze achterban zeer geëngageerd blijft”, aldus partijsecretaris Louis Ide.

De Wever zelf reageert tevreden. “Ik zal niet ontkennen dat ik verheugd ben dat onze achterban mij na al die jaren blijft steunen. Ook de massale opkomst doet deugd. Het toont aan dat onze leden zich nog steeds betrokken voelen.”

De Wever is sinds 2004 voorzitter van de N-VA. Hij kreeg al drie keer eerder een uitzondering op de partijstatuten. Die stellen immers dat een voorzitter maximum twee termijnen kan vervullen. De burgemeester van Antwerpen begint zo aan zijn zesde termijn en zal de partij leiden tot 2023.