Chemiespecialist Solvay laat ondanks de coronacrisis toch een degelijke indruk na met zijn kwartaalcijfers. Het bedrijf zal in januari ook zijn dividenden uitdelen. In tegenstelling tot vele andere bedrijven, die dit door de coronacrisis een jaar zullen overslaan.

Solvay kent een dividendtraditie die al decennialang bestaat. Ze maken dan ook duidelijk dat ze dat zullen blijven doen. Het chemiebedrijf heeft het natuurlijk niet makkelijk gehad tijdens de coronacrisis, maar het houdt de kosten wel onder controle. “We laten een crisis niet onbenut”, legt financieel directeur van Solvay Karim Hajjar uit. “De kostenbesparingen hebben we versneld om hier sterker uit te komen. In het afgelopen kwartaal sneden we 90 miljoen weg, wat het totaal voor de eerste 9 maanden op 260 miljoen euro brengt.” 

Solvay is evenwel grotendeels afhankelijk van hun klanten. Zo deelde de coronacrisis grote klappen uit aan de auto- en luchtvaartsector. “Maar we wanhopen niet”, gaat Hajjar verder.  “Het klopt dat de vraag van klanten in juli en augustus nog altijd laag was”, zegt ze over de autosector. “Maar in september hebben we een duidelijke verbetering opgemerkt. Zeker in China, waar het virus ondertussen onder controle is.”

Maar de luchtvaartsector zal het nog lang moeilijk hebben volgens Solvay. Toch is het bedrijf in staat hun klantenrelaties te onderhouden. “Onze klanten hebben ons beloond”, klinkt het. “Zowel Lockheed Martin als Boeing heeft contracten met ons verlengd. We denken dat in het vierde kwartaal van dit jaar de bodem bereikt wordt voor luchtvaart.”