Een Britse verpleegster is gearresteerd op verdenking van poging tot moord op verschillende baby’s. De verpleegkundige werd enkele jaren geleden al opgepakt nadat men vermoedde dat ze acht baby’s om het leven bracht, maar werd weer vrijgelaten. Nu is ze opnieuw gearresteerd en wordt ze bovendien verdacht op de moordpoging van nog negen baby’s in het ziekenhuis.

Lucy Letby werkt sinds 2011 in het Countess of Chester Hospital in Engeland. Ze doet daar dienst op de afdeling neonatologie. De politie doet al jarenlang onderzoek naar de dood van verschillende baby’s op de afdeling van het ziekenhuis. Letby werd tijdens dit onderzoek in 2018 en 2019 al eens gearresteerd maar kwam weer vrij. Het onderzoek opende in 2015 toen artsen hun zorgen uitten over hogere sterftecijfers dan normaal onder te vroeg geboren kinderen op de afdeling. De verpleegster wordt nu bovendien van nog verdacht op de moordpoging van nog negen baby’s in het ziekenhuis.

“Dit is een zeer complexe en zeer gevoelige zaak”, zegt politie-inspecteur Paul Hughes. “De ouders van de baby’s zijn op de hoogte gebracht van de laatste ontwikkelingen. Ze worden blijvend ondersteund door hiervoor speciaal getrainde medewerkers. Het is een extreem moeilijke tijd voor al deze families. We moeten er bij stilstaan dat de nabestaanden antwoorden zoeken op de vragen rond de dood van hun kinderen.”