Bpost wil blijven zoeken naar oplossingen om alle pakjes te bezorgen. Daarmee geeft het postbedrijf gehoor aan de oproep van minister van Overheidsbedrijven Petra De Sutter (Groen). Door de enorme drukte kan Bpost niet alle pakjes aan huis leveren en moeten sommige klanten ze zelf ophalen. Dat maakte het postbedrijf vrijdag bekend.

Minister De Sutter riep Bpost op om die regeling te herzien. Woordvoerder Veerle Van Mierlo laat aan VRT NWS weten dat het postbedrijf positief reageert op de oproep van de minister. “We zijn in eerste instantie blij dat de minister erkent dat het uitzonderlijke tijden zijn. We appreciëren dat ze het werk van de 27.000 medewerkers erkent. We waren al bezig met het zoeken naar creatieve oplossingen en het ontwikkelen van andere maatregelen om ervoor te zorgen dat álle pakjes in handen van de mensen terechtkomen. Dat zullen we blijven doen de volgende dagen.”

De Sutter wees gisteren op de uitzonderlijke omstandigheden bij Bpost. “Normaal gezien leveren ze 270.000 pakjes, nu zitten ze al bijna aan 600.000 pakjes. Ze hebben al 2.000 mensen extra aangeworven. Mensen van Bpost werken zich krom om dit gebolwerkt te krijgen. Daarom zoekt het bedrijf naar oplossingen om dit te kunnen blijven doen en daarvoor kunnen we hen dankbaar zijn.”