MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez deelt het groene enthousiasme over de kernuitstap niet en wijst erop dat het regeerakkoord de deur op een kier laat. Er zal een garantie moeten zijn voor de bevoorradingszekerheid en voor een redelijke prijs”, merkt Bouchez op.

Nadat Trends gisteren uitpakte met het nieuws dat Engie Electrabel voorbereidingen treft voor een kernuitstap in 2025, lijkt het onvermijdelijk dat het groene paradepaardje ingelost wordt. Gisteren verdedigde minister van Energie Tinne Van der Straeten (Groen) nog de aanbouw van nieuwe vervuilende gascentrales om de transitie naar hernieuwbare energie mogelijk te maken.

Bouchez: “Er komt eerst evaluatie over kernuitstap”

Toch deelt niet iedereen binnen de federale regering het groene enthousiasme. Vanmorgen temperde MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez de feestvreugde door erop te wijzen dat het regeerakkoord de deur op een kier laat voor het openhouden van de kerncentrales, door in 2021 een evaluatie te houden over de haalbaarheid van de kernuitstap.

“Het regeerakkoord bepaalt dat er in november 2021 een evaluatie komt over de haalbaarheid van de kernuitstap”, schrijft Bouchez op Twitter. “Er zal een garantie moeten zijn voor de bevoorradingszekerheid en voor een redelijke prijs voor particulieren en consumenten.”