De Britse premier Boris Johnson hoopt om toch een handelsakkoord met de Europese Unie te bereiken. Hij voegt daaraan toe dat het Verenigd Koninkrijk klaar is voor het slechtste geval als er geen akkoord bereikt kan worden. Dat meldt Reuters.

Het Verenigd Koninkrijk is nu officieel wel al uit de Europese Unie, maar zit nog in een soort overgangsperiode, zodat er kan onderhandeld worden over verschillende verdragen. Dat zorgt voor veel twist en problemen. Visserij is een voorbeeld daarvan. Het Verenigd Koninkrijk wil de visvangst van Europese Landen in eigen wateren beperken, maar de Europese Unie ziet dat niet zitten. Voor landen als België, Nederland, Frankrijk of Denemarken zijn die wateren namelijk belangrijk. De Vlaamse regering wilde zelfs een charter uit 1666 gebruiken om toch een deal te forceren.

“Ik hoop natuurlijk dat we een deal kunnen bereiken,” zegt Johnson. “Maar dat hangt uiteraard af van onze vrienden en partners aan de andere kant van het water. Ik denk dat die deal er wel komt, als ze dat toch willen tenminste. Indien niet, dan is het land uitermate voorbereid. Ik heb het al eerder gezegd en zeg het nogmaals: we kunnen dit zeer erg goed doen op de Australische manier.”