Op de parking aan doe-het-zelf zaak Gamma, vlakbij het Terloplein in Borgerhout is dinsdagavond een bestelwagen uitgebrand. Dat schrijft Gazet Van Antwerpen. Het is er al sinds een week bijzonder onrustig door hangjongeren die te pas en te onpas vuurwerkbommetjes ontstoken. De oorzaak van de brand wijst in de richting van een vuurwerkbom.

De feiten gebeurden dinsdagavond omstreeks 19.30 uur. “Alles wijst erop dat de brand ontstond door vuurwerk”, bevestigt de Antwerpse politiewoordvoerder Willem Migom. De bestelwagen, die geparkeerd stond op de parking van de Gamma, brandde grotendeels uit.

“Volgens een andere getuige liepen er enkele jongeren snel weg voor de brand uitbrak en de knallen startten. Een andere getuige verklaarde dat ze kort voordien tijdens het sporten werd lastig gevallen door het groepje en er zelfs een steen naar haar werd geworpen”, vertelt Migom.

“In de loop van de avond zijn er drie bestuurlijke aanhoudingen geweest”, bevestigt Migom. Het betreft allemaal minderjarigen.

In 2017 reed in dezelfde buurt een roekeloze bestuurster in op een politieagente en is een fietspatrouille belaagd

De hangjongeren zorgen al een hele tijd voor overlast in de buurt van het Terloplein in Borgerhout, klinkt het bij buurtbewoners. De  ‘hangjongeren’ maken er het leven van buurtbewoners zuur met vuurwerkbommen en spelen voortdurend een kat-en-muisspel met de ordediensten. 

In augustus ontplofte er in Borgerhout de voorbije zomer ook al eens een granaat onder een geparkeerde auto. 

Het is alvast niet de eerste keer dat er spanningen tussen buurt en politie ontstaat. In 2017 was er in dezelfde buurt  een ernstig incident. Bij het einde van de ramadan, tijdens het laatste weekend van juni kwam het tot een hoogoplopend conflict tussen de politie en allochtone jongeren uit Borgerhout. Een vrouw reed er roekloos met de auto over de Turnhoutse baan en reed in op een agente die haar wilde tegenhouden. Enkele dagen na dat incident werden leden van het fietsteam belaagd nadat ze de bestuurder van een bromfiets hadden willen controleren. Daarbij raakten toen twee agenten gewond. Datzelfde weekend in 2017 is er ook met eieren gegooid naar enkele inspecteurs.