In Borgerhout is vandaag een cameraploeg van de Antwerpse zender ATV bedreigd toen ze een reportage wilden maken over het aanhoudende geweld en vandalisme in de buurt. “Maken dat je weg bent”, riepen lokale jongeren. “Ik ga je opblazen.”

Het is nu al ruim een week onrustig in Borgerhout door hangjongeren die er tot diep in de nacht vuurwerk en andere bommetjes afsteken. Dinsdagavond brandde zelfs een bestelwagen volledig uit nadat die geraakt werd door vuurwerk. In het kader daarvan ging een ATV-ploeg vandaag ter plaatse.

Al snel na hun aankomst op het Terloplein in Borgerhout worden de mensen van ATV belaagd. “Eens de camera draait gaan de middelvingers meteen de hoogte in en maken mannen zich uit de voeten”, klinkt het in hun reportage. “En daarna volgen de bedreigingen.”

“Ik ga jullie opblazen”, roept iemand hen toe. “Nu maken dat je weg bent. Weg met die camera. Ik ga je opblazen.” Vervolgens gooit iemand ook een vol blikje cola naar hen toe. De cameraploeg maakt zich snel uit de voeten alvorens er gewonden vallen en gaat iets verderop filmen. Daar bevestigen buurtbewoners dat Borgerhout geteisterd wordt door hangjongeren.

“Ja het is eigenlijk elke dag dat we hier knallen horen, de ene al wat harder dan de andere. Soms zijn het echt knallen waarvan je denkt, zijn dat nog wel gewone kinderbommetjes?”, stelt een bewoner aan ATV. 

1 REACTIE