De vrede in Nagorno-Karabach staat nu al onder druk. Demonstranten in Armenië hebben de overheid namelijk voor een ultimatum gesteld, omdat ze ontevreden zijn over het vredesverdrag van de Russische president Poetin. Ze willen dat de overheid aftreedt. Dat meldt onder andere RIA.

De oorlog in Nagorno-Karabach lijkt tot een einde gekomen te zijn. Toen Azerbeidzjan, naar eigen zeggen per ongeluk, een Russische helikopter boven Armenië neerschoot, riep president Poetin de twee landen nogmaals samen. Omdat iedere staakt-het-vuren tot nu toe gefaald is, heeft Rusland besloten om Russische troepen naar het oorlogsgebied te sturen als vredesmacht.

Meteen nadat de overheden het verdrag ondertekend hadden, kwamen verschillende manifestanten op straat in Jerevan, de hoofdstad van Armenië. Ze voelen zich verlaten door de overheid en willen dat hun premier, Nikol Pashinyan, aftreedt. De manifestanten verzamelden zich voor het parlementsgebouw, zongen patriottistische liedjes en scandeerden “Nikol, vertrek!”. Daarnaast verwijten ze de premier dat hij een verrader is van het Armeense volk.

De vraag rijst nu wat er zal gebeuren als de Armeense overheid de controle niet kan terugkrijgen. Het Russische leger is aanwezig in Nagorno-Karabach, dus het is zeer onwaarschijnlijk dat Armenië of Azerbeidzjan opnieuw de strijd zullen aanknopen. Als de Armeense overheid valt, is dat echter een nieuwe factor die bijdraagt aan de instabiliteit van de Kaukasus.